Mollösund                  
                             
          Idylliska Mollösund är ett av Bohusläns äldsta och mest genuina fiskelägen, beläget längst ut på den sydvästligaste udden av Orust. Här bor ca 350 personer året runt men är ett samhälle som sommmartid bebos av många många fler. Mollösund har en underbar natur med hav och klippor. Doften av havet och tången är ljuvlig och i hamnen hängs fortfarande långan på tork precis som det gjordes förr. Bad finns i alla varianter, direkt från klipporna eller varför inte välja en av de fyra badplatserna.

Här finns en affär och ett par fiskaffärer som är öppna hela året. Men sommartid lever Mollösund upp med restauranger, caféer och små butiker runt gästhamnen i den gamla delen av Mollösund. I den nyare delen av samhället finns tennisbana, boulebana och en 18 håls minigolfbana bredvid fotbollsplanen. Bara 16 km norr om Mollösund, precis utanför Ellös vid inloppet till Malö strömmar, ligger Orust Golfklubb. Denna golfklubb har blivit utsedd till att vara en av Sveriges 3 vackraste golfbanor.

Mollösund ligger ca 90 km norr om Göteborg och 130 km söder om Strömstad om man kommer med bil. Kommer man med båt så ligger Mollösund som en "skärgårdspärla" mellan de bägge städerna och vill man ta en tur till grannlandet Danmark är det bara 36 sjömil över till Skagen.